Klantreview: Familietraditie en duurzame partnerships

In de complexe teelt van Hendriks Young Plants draait alles om precisie: in slechts vier weken moet het gebeuren, dus dan moet ook wel alles volledig kloppen. Sinds 1973 heeft Hendriks Young Plants zich toegespitst op het telen van jonge planten, maar in het laatste decennium hebben ze zich vooral gericht op veredeling. In het proces van stekken is watergeven minimaal, wat de kwaliteit van het gietwater des te crucialer maakt. Hendriks Young Plants wilde niet alleen planten een extra boost geven, maar ook klanten wijzen op het belang van hygiëne. Eerder was dit moeilijk te meten en berustte het vooral op intuïtie. Dankzij de systemen van CH2O kunnen ze nu concrete statistieken presenteren aan de hand van watermonsters die zijn geanalyseerd door Normec Groen Agro Control.

 

Een historie met CH2O

Voor Daan Hendriks was het even graven toen hem werd gevraagd hoe lang hij al met het Sure Flow systeem van CH2O werkt. “De samenwerking gaat al terug naar 2015”, herinnert Daan zich. “Destijds begonnen we met de waterbehandelingen, maar wel aangesloten op ons oude systeem. In 2017 zijn we volledig overgegaan op het Sure Flow systeem van CH2O. Vanaf het begin vinden de metingen maandelijks plaats en zelfs tot op de dag van vandaag verzorgd Wilfred die zelf. Dat is echt een meerwaarde voor ons.”

 

Vertrouwen en transparantie

“Het mooie van de samenwerking met Wilfred is de eerlijkheid. Hij spreekt altijd open over de grenzen van de middelen en hun effecten,” vertelt Daan. Dit vertrouwen is precies wat Daan zoekt in een partner. “Het gaat niet alleen over waterbehandeling; het is een constant advies, een boeren-slimheid die ook van pas komt bij andere aspecten van de teelt.”

 

Persoonlijke aandacht als pluspunt

Bij CH2O is het persoonlijke aspect een enorme troef. Wilfred bevestigt niet alleen, maar legt ook gedetailleerd uit wat er gebeurt, voor én na de behandelingen. In tegenstelling tot andere partijen hoef je niet zelf achter informatie aan; bij CH2O wordt alles nauwlettend gevolgd.

 

Testen en resultaten

Het bedrijf heeft met CH2O tests uitgevoerd waarbij ze zelfs hoge doses hebben gebruikt om de reactie te zien. De geruststelling kwam toen ze zagen dat zelfs met extreme doseringen de testplanten geen nadelige gevolgen lieten zien. Dit, gekoppeld aan snel zichtbare resultaten zoals gezonde kiemgetallen, schone leidingen en kwalitatief goede stekken en planten, bevestigde hun vertrouwen in CH2O.

 

Een toekomstgerichte samenwerking

Innovatie staat hoog in het vaandel bij Hendriks Young Plants. Daarom hebben ze met Wilfred afgesproken dat hij innovaties met betrekking tot de CH2O micro-doseertechniek mag testen op hun locatie. Dit biedt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar zorgt er ook voor dat de behandelingen extra worden gemonitord, waardoor ze altijd verzekerd zijn van kwalitatief gietwater en de meest moderne techniek en up-to date programmatuur op onze kwekerij hebben draaien.

 

Een echte partnerschap

Kortom, voor Hendriks Young Plants is CH2O veel meer dan een leverancier; het is een partnerschap gebaseerd op vertrouwen, transparantie en gezamenlijke groei. Iedere verandering die door CH2O wordt doorgevoerd, maakt Hendriks Young Plants niet alleen beter, maar ook bewuster van hun eigen processen en kwaliteitseisen.

Bekijk hier onze Irrigatiewater behandelingen

Reinigen met chloordioxide: Sure Flow

Chloordioxide is speciaal ontwikkeld om water en leidingen schoon te maken en schoon te houden. Dit kan al bij heel lage doseringen, ook bij extreem vuile leidingen. Chloordioxide wordt al sinds de jaren 60 in het drinkwater toegepast. In de glastuinbouw is het minder bekend. De laatste jaren is dit snel aan het veranderen, ook doordat de toepassing van natriumhypochloriet steeds meer aan banden ligt.

Lees meer...
Reinigen met zilver gestabiliseerde waterstofperoxide: Oxiline-50

Standaard waterstofperoxide wordt al jarenlang voor diverse doeleinden in de glastuinbouw toegepast. Het is echter erg instabiel en breekt gemakkelijk af. Om de stabiliteit en de houdbaarheid van waterstofperoxide te verlengen worden er producten aan toegevoegd: per-azijnzuur, glycolen en zilver. Van die toevoegingen blijkt zilver in de praktijk de beste werking te hebben.

Lees meer...
Meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek

De Vital-Oxidizer is momenteel de meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek op de Nederlandse markt. Op een nagebootste ‘natuurlijke’ wijze verbeteren we uw irrigatiewater. Gegarandeerd resultaat met meer zuurstof en energie voor uw teelt.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...