De Vital-Oxidizer bootst als het ware een kabbelede beek na, want water in beweging voorzien van opgelost zuurstof is fris en helder. Iets wat de natuur ons leert. Dit in tegenstelling tot stilstaand water dat vaak gaat ruikt en vervuild raakt met blauw- en groenalg. Dit gebeurt ook in een silo of bassin als het water stilstaat. De waterkwaliteit loopt dan drastisch terug, met vervuilde en verstopte leidingen als gevolg.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het stilstaande water in de silo – of bassin – brengen we met de Vital-Oxidizer venturi in een natuurlijke beweging om zo het microbiologische klimaat te verbeteren. De Vital Oxidizer zuigt via de venturi-technologie het zuurstof in het water met een extra werveling, zodat het zuurstof beter aan het water gebonden wordt. We verbeteren het zuurstofgehalte zo wel tot 100 procent en daar doen de planten het goed op: een natuurlijk evenwicht in het water en wortelmilieu.

Ook nog goed te combineren

De toepassing van de Vital-Oxidizer is goed te combineren met het gebruik van waterbehandelingsmiddelen, zoals waterstofperoxide of chloordioxide. Ook technologie met koper of zilverpennen werken prima naast de toepassing van een Vital-Oxidizer.

Het Vital-Oxidizer venturisysteem wordt al 5 jaar met succes toegepast in de agrarische sector. Meer vragen over de werking of de toepassing voor uw teelt? Neem contact met ons op.

Bekijk hier onze Irrigatiewater behandelingen

Reinigen met chloordioxide: Sure Flow

Chloordioxide is speciaal ontwikkeld om water en leidingen schoon te maken en schoon te houden. Dit kan al bij heel lage doseringen, ook bij extreem vuile leidingen. Chloordioxide wordt al sinds de jaren 60 in het drinkwater toegepast. In de glastuinbouw is het minder bekend. De laatste jaren is dit snel aan het veranderen, ook doordat de toepassing van natriumhypochloriet steeds meer aan banden ligt.

Lees meer...
Reinigen met zilver gestabiliseerde waterstofperoxide: Oxiline-50

Standaard waterstofperoxide wordt al jarenlang voor diverse doeleinden in de glastuinbouw toegepast. Het is echter erg instabiel en breekt gemakkelijk af. Om de stabiliteit en de houdbaarheid van waterstofperoxide te verlengen worden er producten aan toegevoegd: per-azijnzuur, glycolen en zilver. Van die toevoegingen blijkt zilver in de praktijk de beste werking te hebben.

Lees meer...
Meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek

De Vital-Oxidizer is momenteel de meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek op de Nederlandse markt. Op een nagebootste ‘natuurlijke’ wijze verbeteren we uw irrigatiewater. Gegarandeerd resultaat met meer zuurstof en energie voor uw teelt.

Lees meer...

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...