us-flag

CH2O B.V. is de dochter onderneming van CH2O Incorporated. CH2O inc. bestaat al meer dan 45 jaar en is gevestigd in Tumwater in de staat Washington aan de westkust van de Verenigde Staten, op 1 uur rijden ten Zuiden van de stad Seattle.

CH2O inc. is een familiebedrijf welke op het moment gerund wordt door de tweede generatie van de familie Iverson. Het bedrijf bestaat uit circa 66 medewerkers en is daarbij in vergelijking met de branche genoten klein te noemen. Dit is een bewuste keuze aangezien de familie Iverson “specialties” onder de reinigingsproducten wil produceren en niet voor de massa producten heeft gekozen. CH2O staat erom bekend een uitdaging niet uit de weg te gaan en ontwikkeld daarom samen met zijn klanten nieuwe producten voor nieuwe toepassingen.

CH2O inc. heeft een eigen laboratorium en research afdeling waar men alle nieuwe en bestaande producten in eigen beheer of gezamenlijk met andere partners ontwikkeld en test. Het laboratorium wordt ook door diverse andere grote multinational gebruikt voor research. Zo komt het dat het bedrijf al meer dan 250 verschillende producten op de markt heeft gebracht, allemaal met een eigen specifieke werking, die op sommige vlakken revolutionair te noemen zijn. Verder kent CH2O een goede begeleiding en betrouwbaar service traject, die ervoor zorgen dat CH2O een bijzonder concept neerzet, welk geen ander bedrijf zijn klanten biedt. Dat is dan ook het grote voordeel van een kleinschalig familie bedrijf.

Aangezien CH2O inc. zich tot 2011 alleen had beziggehouden met de handel van hun producten in de Verenigde Staten, Canada en Mexico zijn ze in 2011 naar Nederland gekomen om te onderzoeken of zij iets voor de Nederlandse en daarnaast de Europese agrarische sector zouden kunnen betekenen. Dit heeft er toe geleid dat er in april 2012 een bedrijf is opgezet om de Nederlandse tuinbouw van dienst te kunnen zijn, CH2O BV. Vervolgens is in april 2013 de eerste Nederlandse medewerker aangenomen om het bedrijf fysiek op te zetten en verder uit te kunnen bouwen tot een betrouwbare partner in Nederland om uiteindelijk de waterbehandelingsspecialist van Nederland te worden.

Lopende de jaren zijn de bedrijfsactiviteiten uitgebreid en is CH2O BV naast irrigatiewaterbehandelingen zich ook gaan bezighouden met glasreiniging, koeltorens, ketelwaterbehandelingen en als extra service ook kleine doseertechniek oplossingen gaan aanbieden. Sinds 2017 is er tevens voor gekozen de waterbehandelingen in de hard- en zachtfruit sectoren binnen Nederland op te pakken. Dit aangezien ook hier de nodige problemen liggen die gezien de kleinschaligheid van de sector de aandacht verdient die het probleem nodig heeft.

Momenteel bestaat het complete team uit vier medewerkers en is het bedrijf gevestigd in Wateringen aan de rand van het Westland, vlak naast de snelweg A4. Een strategisch gekozen locatie die mooi gelegen is tussen het Westland en de B-driehoek, maar waarbij we ook zo in Noord-Nederland of Zuid-Nederland zijn vanwege de prima aansluitingen.

Wilfred Vijverberg

Hans van Gaalen

Jacco van der Zalm

Pieter Vromans

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...