Klantreview: Pas met Sure Flow verdwenen onze problemen

Potplantenkwekerij Richplant teelt door het jaar heen 15 verschillende soorten. De mooiste planten vinden hun weg naar de consument via het kwaliteitsmerk Decorum Company. Vanuit stek groeien de planten op een betonvloer met eb- en vloedsysteem naar een volwaardige plant. Een proces waarin regelmatig verplaatsingen en handelingen nodig zijn om de groei van de plant te optimaliseren. Om dit proces zo efficiënt mogelijk in te richten heeft Richard Scheffers - eigenaar van Richplant - gekozen voor het Walking Plant System (WPS systeem) in een gedeelte van het bedrijf. Een bijkomend voordeel is de ruimte onder het systeem voor de opslag van zo’n 6.000.000 liter water.

Problemen bij de wortels

“Toch ging de teelt niet zoals we dat graag zouden zien” vertelde Richard Scheffers. Problemen bij de wortels waren een rem op de productiviteit van de teelt. "Waar het probleem precies zat, was de vraag. Dus op gevoel zijn we gestart met het mee doseren van allerlei chemische- en biologische middelen, zonder het gewenste resultaat. Door naar de volgende optie: het toedienen van natrium hypochloriet. Maar nog steeds kregen we de problemen niet onder controle. Sterker nog, we kregen er een probleem bij: ongewenst hoge chloride cijfers in de pot.” 

Dat moet toch goedkoper kunnen?

Toeval of niet, in die tijd kwam Richard opnieuw met Wilfred Vijverberg van CH2O in gesprek over waterbehandelingen met Sure Flow chloordioxide. De twee mannen kennen elkaar al een lange tijd, maar Richard was ervan overtuigd dat hij zijn wortelproblemen ook eenvoudiger en goedkoper op kon lossen. Helaas was dit toch niet het geval. Ook Wilfred kon niet direct de vinger op de juiste plek leggen. “Ik hou van een uitdaging en was vastbesloten om Richard te helpen, maar ik had op dat moment nog onvoldoende kennis van de gardeniateelt en het watergeefsysteem van Richplant. Vooral het laatste moet ik nog beter kennen dan de teler zelf, zodat ik de problemen eruit kan halen. Tot het moment dat ik zelfverzekerd ben van het feit dat onze oplossing het probleem gaat verhelpen, ben ik toch terughoudend. Ik verkoop mijn producten alleen met volledige schoon garantie.” Vertelt Wilfred. 

Inmiddels sturen we de facturen

Inmiddels draait de Sure Flow unit met chloordioxide al tweeënhalf jaar en zijn de problemen in de wortels totaal verdwenen. “Voordat we op dit punt stonden heb ik Richard aangeboden om ons complete systeem te installeren en te starten met de waterbehandelingen, maar dat Richplant pas de volledige facturen krijgt zodra we allebei tevreden zijn met het resultaat. Tot die tijd verstuurde ik alleen de facturen van de waterbehandelingsmiddelen zelf.” 

Bekijk hier onze Irrigatiewater behandelingen

Reinigen met chloordioxide: Sure Flow

Chloordioxide is speciaal ontwikkeld om water en leidingen schoon te maken en schoon te houden. Dit kan al bij heel lage doseringen, ook bij extreem vuile leidingen. Chloordioxide wordt al sinds de jaren 60 in het drinkwater toegepast. In de glastuinbouw is het minder bekend. De laatste jaren is dit snel aan het veranderen, ook doordat de toepassing van natriumhypochloriet steeds meer aan banden ligt.

Lees meer...
Reinigen met zilver gestabiliseerde waterstofperoxide: Oxiline-50

Standaard waterstofperoxide wordt al jarenlang voor diverse doeleinden in de glastuinbouw toegepast. Het is echter erg instabiel en breekt gemakkelijk af. Om de stabiliteit en de houdbaarheid van waterstofperoxide te verlengen worden er producten aan toegevoegd: per-azijnzuur, glycolen en zilver. Van die toevoegingen blijkt zilver in de praktijk de beste werking te hebben.

Lees meer...
Meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek

De Vital-Oxidizer is momenteel de meest prijsgunstige waterverbeteringstechniek op de Nederlandse markt. Op een nagebootste ‘natuurlijke’ wijze verbeteren we uw irrigatiewater. Gegarandeerd resultaat met meer zuurstof en energie voor uw teelt.

Lees meer...

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...