Koeltoren behandelingen

Het opbouwen van zouten en organische vervuiling in een koeltoren is onvermijdelijk. De overdracht van warmte aan water is immers de functie van een koeltoren. Daardoor verdampt water en gaat het indikken. Zouten verdampen immers niet mee. Bij een te hoog niveau gaan zouten in de toren zich afzetten, waardoor de koelcapaciteit heel sterk afneemt. Doordat het water van de koeltoren relatief gezien warm wordt, ontstaat er ongewenste groei van bacteriën en schimmels in het water.

Deze organische vervuiling kan zich ook afzetten in warmtewisselaars en koelplaten waardoor de capaciteit aan warmteoverdracht nog verder afneemt. Daarnaast is er altijd het gevaar van de legionella pneumophilia, die verantwoordelijk is voor de veteranenziekte.

CH2O heeft een behandelprogramma ontwikkeld met:

  • de juiste doseerapparatuur
  • het middel WT6322U om zouten opgelost te houden
  • een biocide die twee- tot driemaal per week wordt gedoseerd om de organische vervuiling onder controle te houden

Het programma waarborgt een koeltoren met schone warmtewisselaars voor een maximale temperatuuroverdracht. Dit bespaart enorm veel elektriciteit en veel water. Bent u benieuwd wat CH2O voor u kan betekenen? Neem contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken.

Bekijk hier onze Koeltoren behandelingen

Koeltoren behandelingen

Watergekoelde koeltorens hebben goed onderhoud nodig voor een optimale warmteoverdracht en een zo een hoog mogelijk rendement. Dit rendement wordt sterk beïnvloed door het aandeel zouten in het water en de opbouw van organische vervuiling, waaronder legionella. Een hoog rendement is alleen te behalen bij een goede behandeling van het water. Gebeurt dit niet, dan kost dit jaarlijks vele duizenden euro’s extra. CH2O staat voor u klaar met waterbehandelingsmiddelen en de bijbehorende doseertechnieken. Resultaat gegarandeerd!

Lees meer...
Sipro Uniquat

Om organische vervuiling in de toren tegen te gaan is het belangrijk de toren twee- tot driemaal per week te behandelen tegen de invloed van bacteriën en schimmels. Die bacteriën en schimmels vormen een slijmachtige verbinding op de platen van warmtewisselaars en in leidingen. Die vervuiling kan de warmteoverdracht naar het water drastisch verstoren.

Lees meer...
WT6322U

WT6322U is speciaal ontwikkeld om zouten opgelost te houden, zodat deze niet neerslaan op warmtewisselaars of in leidingen. Hierdoor behoudt de koeltoren zijn maximale temperatuuroverdracht en dus een optimale werking. Dat resulteert in een zo laag mogelijk stroomverbruik en zo min mogelijk waterverspilling, omdat er minder gespuid hoeft te worden.

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...