us-flag

Maar weinig kwekers zijn zich ervan bewust hoe belangrijk goed irrigatiewater is voor een optimale groei van het gewas. Water dat fris, niet te koud en zuurstofrijk is, om voedingsstoffen en eventueel biologische preparaten naar de wortel of het blad van de plant te transporteren. Al deze toevoegingen kunnen voor verstoringen en neerslag in de leidingen zorgen. Dat kan leiden tot problemen voor druppelaars, regenleidingdoppen en vooral de planten.

Preventieve werking waterbehandelingsmiddelen

Door het meedoseren van chloordioxide of gestabiliseerde waterstofperoxide kunt u deze ongewenste effecten in het water en de leidingen niet alleen oplossen, maar ook voorkomen. Het meegeven van waterbehandelingsmiddelen vraagt een strakke procedure. Het optimale effect bereikt u als u de juiste stoffen meegeeft en de juiste behandelniveaus aanhoudt. Precies de aspecten waar CH2O u goed kan begeleiden en ontzorgen.

Bekijk hier onze Irrigatiewater behandelingen

Irrigatiewater behandelingen

Veel teeltproblemen zijn direct of indirect te herleiden naar het watergeefsysteem. Als waterbehandelingsspecialist ervaren we dagelijks dat waterkwaliteit al jaar en dag onderbelicht is in de glastuinbouw. Die waterkwaliteit is een complex samenspel van meerdere factoren: regelgeving, apparatuur, de seizoenen en de inkomende en circulerende waterstromen. Ook watergeefsystemen hebben het niet makkelijk: vaak ingegraven of in de lucht, in de volle zon. Kilometers lang, meestal meer buiten gebruik dan dat er water wordt gegeven.

Lees meer...
Reinigen met chloordioxide: Sure Flow

Chloordioxide is speciaal ontwikkeld om water en leidingen schoon te maken en schoon te houden. Dit kan al bij heel lage doseringen, ook bij extreem vuile leidingen. Chloordioxide wordt al sinds de jaren 60 in het drinkwater toegepast. In de glastuinbouw is het minder bekend. De laatste jaren is dit snel aan het veranderen, ook doordat de toepassing van natriumhypochloriet steeds meer aan banden ligt.

Lees meer...
Reinigen met zilver gestabiliseerde waterstofperoxide: Intra Hydrocare

Standaard waterstofperoxide wordt al jarenlang voor diverse doeleinden in de glastuinbouw toegepast. Het is echter erg instabiel en breekt gemakkelijk af. Om de stabiliteit en de houdbaarheid van waterstofperoxide te verlengen worden er producten aan toegevoegd: per-azijnzuur, glycolen en zilver. Van die toevoegingen blijkt zilver in de praktijk de beste werking te hebben.

Lees meer...

Houd uw druppelsysteem blijvend schoon. Met CH2O

Van de werking van reinigingsmiddelen voor irrigatiesystemen moet u op aan kunnen. Bij CH2O heeft u de keus uit twee verschillende middelen, beide met hun eigen kenmerken en voordelen. Zowel met chloordioxide als met gestabiliseerde waterstofperoxide houdt u het druppelsysteem blijvend schoon. En bent u toch niet tevreden? Dan kunt u bij CH2O terugvallen op een unieke garantie: niet tevreden, geld terug.

Lees meer...

Sure Flow chloordioxide onder de loep genomen!

Veel kwekers vragen zich af wat chloordioxide zo anders maakt en associëren het veelal met chloor of natriumhypochloriet. Waarom is chloordioxide geen chloor en waarom is Sure Flow chloordioxide zo uniek en kan het met hele lage concentraties dingen voor elkaar krijgen wat anderen niet lukt? Bijzonder, uniek en resultaat gericht….. Sure Flow.

Lees meer...